HABERLER

Türkiye'ye Gelmiş En Değerli Kupa

Nereden başlayacağımı ve ne demem gerektiğini inanın bilemiyorum. Ülkemizde yaşanan tatsız olayların üzüntüsü, gurbette olmanın acısı, yüreğimizde buruk ve garip bir duygu…

Diğer tarafta Miami’de yapılan, dünyanın en büyük ve en önemli şampiyonasında Salsa on1 dalında Türkiyemize tarihindeki ilk kupayı getirmenin mutluluğunu, tarifi mümkün olmayan yaşadığımız gururumu…

İnanın ne demem gerektiğini bilmiyorum. Bize bu hissi yaşatan Milli Sporcularımız Cem Demir ve Melisa Sahra Katılmış’a sizlerin huzurunda sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Burada bizimle birlikte ter döken, kupa getiren veya getiremeyen çok değerli sporcularımıza, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanımız Sayın Tolgahan Çinkitaş ve TDSF personelimize, yaptığı tasarımlarla bize iki senedir üst üste en iyi kostüm ödülünü getiren Esra Peruze Kızıltuğ’a, yarışma organizatörü Albert Torres ve ekibine, prodüksiyon ekibinde görevli dostlarımız Erman Alkış ve Uğur Yüksel’e, Miami Türk Konsolosluğuna, bizi Miami’de yalnız bırakmayan Türk vatandaşlarımıza ve Türk evine, Miami’deki çok değerli dostlarımız Ecem Hoca ve Onuralp Bey’e, bizi yalnız bırakmayan Barış Korkmaz’a, Fundacığımıza, Hilal’e, hocamız Beyhan Hanım’a, gizli kahramanımız olan ve her şeyimize koşturan canım nişanlım Fatma Öncü’ye ve tabi ki dualarını eksik etmeyen siz değerli dans severlere, sporcularımızın kıymetli ailelerine ve Türk halkına teşekkürlerin en büyüğünü yolluyorum.

Aldığımız ve alacağımız tüm kupalar vatan uğruna hayatını kaybetmiş aziz şehitlerimize armağan olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!

Milli Takım Antrenörü - Aytunç BENTÜRK

WORLD LATIN DANCE CUP 2016 SALSA YARIŞMASI VE CEM & MELİSA HAKKINDA
11– 19 Aralık 2016 tarihleri arasında A.B.D’nin Miami eyaletinde yapılmış olan Albert Torres organizasyonlu ’’World Latin Dance Cup 2016’’ yarışmasında ülkemizi temsilen, Milli Takım Antrenörü Aytunç Bentürk önderliğinde, milli sporcularımız Cem Demir & Melisa Sahra Katılmış Salsa On1 Pro kategorisinde yarışmış ve akabinde 14 ülke, 20 çift (40 kişi) arasında Dünya 3.sü olarak ülkemizi gururlandırmışlardır.

Yarışmada 1.liği Brezilya’dan Raffael Barros & Carine Morais, 2.liği Colombia’dan Denny Gonzalez & Judy Garzon, 3.lüğü Türkiye’den Cem Demir & Melisa Sahra Katılmış çifti kazandı.

Kendileri daha önce 2014 yılında Bosna Hersek’te IDO (International Dance Organization)’nun düzenlemiş olduğu Avrupa Salsa Şampiyonasında Avrupa 3.sü olmuşlardı.

CEM DEMİR
25.12.1993 İzmir doğumlu olan Cem, dans hayatına 13 yaşında Aytunç Bentürk Dans Akademi’de başladı ve Türkiye’nin en küçük A klas dans sporcusu ünvanını aldı (14 yaşında). Kısa sürede yakaladığı başarılarla Türkiye’nin küçük yaşta en çok birincilik alan dansçısı oldu (17-1.lik). Halen dans hayatına Aytunç Bentürk Dans Akademi’de eğitmen ve dansçı olarak devam etmekte. Son olarak Rusya’da düzenlenen 2014 Dünya Dans Olimpiyatları’nda Altın Madalya 1.lik, Bosna Hersek'te düzenlenen Avrupa Salsa Şampiyonası’nda Bronz Madalya 3. Lük, Miami’de düzenlenen 2014 World Latin Dance Cup Yarışmasında 4.lük, 2015 World Latin Dance Cup Yarışmasında ‘da 6.lık, 2016 senesinde yine aynı yarışmada 3.lük derecesi aldı. Son 3 senedir, 2014-2015-2016 Türkiye Salsa Şampiyonudur. En büyük hayali dansta Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyurabilmektir. Dansın yanı sıra arkadaşları ile kurduğu KTS Team Bodrum’da yarı profesyonel olarak serbest dalışla ilgilenmektedir. Aynı zamanda Dans Milli Takımı Sporcusudur.

MELİSA SAHRA KATILMIŞ
23.04.1996 İstanbul doğumlu olan Melisa, spor hayatına 8 yaşında ritmik cimnastikle başlayıp, 13 yaşında Pera güzel sanatlar lisesinde bale ile devam edip, profesyonel dans hayatına 14 yaşında Aytunç Bentürk Dans Akademi’de başlamıştır. Kısa sürede yakaladığı başarılarla dans dünyasının aranılan dans sporcuları arasına girmeyi başarmıştır ve üst üste Türkiye’de en çok yarışmaya girip tüm yarışmalarda kürsüye çıkma ünvanını yakalamıştır (2 sezonda 19. 1.lik) ve halen dans hayatına Aytunç Bentürk Dans Akademi’de eğitmen ve dansçı olarak devam etmekte, en büyük hayali dünyaca ünlü bir dans sporcusu olmak ve milli sporcu olarak tüm yarışmalarda Türkiye’yi temsil etmektir. Son olarak 2014 Dünya Dans Olimpiyatları’nda Altın Madalya 1.lik, Bosna Hersekte düzenlenen Avrupa salsa şampiyonasında Bronz Madalya 3. Lük, Miami’de düzenlenen 2014 World Latin Dance Cup Yarışmasında 4.lük, 2015 World Latin Dance Cup Yarışmasında 6.lık, 2016 senesinde yine aynı yarışmada 3.lük derecesi aldı. Son 3 senedir 2014-2015-2016 Türkiye Salsa Şampiyonudur. Aynı zamanda Dans Milli Takımı Sporcusudur.

Cem ve Melisa’nın aldığı başarılar / Son 3 yıl

  • 2014-2015 Türkiye Salsa şampiyonları
  • 2015-2016 Türkiye Salsa şampiyonları
  • 2016-2017 Türkiye Salsa Şampiyonları
  • 2014 Rusya Dünya Dans olimpiyatları Salsa Şampiyonları
  • 2014 Rusya Dünya Dans Olimpiyatları Bayanlar şampiyonu
  • 2014 Bosna Avrupa Salsa Şampiyonası 3.leri
  • 2014 Miami World Latin Dance Cup 4.leri
  • 2015 Miami World Latin Dance Cup 6.ları
  • 2016 Miami World Latin Dance Cup 3. leri
  • Aytunç Bentürk Dans Akademi Dans ve Spor kulübü Sporcuları
  • Dans Milli Takımı Sporcusudur